Національний студентський форум: освіта, лідерство, відповідальність

20 серпня під час Національного студентського форуму: освіта, лідерство, відповідальність пройшов Екологічний марафон: від macro проблем до micro-рішення. На ньому студенти-учасники форуму отримали змогу представляли свої концепції, ідеї та екологічні проєкти, головним завданням яких є вирішення різних природних та екологічних проблем. Модератором панелі виступила пані Світлана Нігородова, Національний координатор Програми малих грантів (ПМГ) ПРООН-ГЕФ.

Перед початком презентації проєктів, організатори та модератори розповіли учасникам, як працюють спеціальні групи та громадські організації, пов'язані з екологією та вирішенням екологічних проблем. Студентам донесли той факт, що кожна екологічна ідея повинна бути спрямована на досягнення однієї чи декількох Цілей сталого розвитку (ЦСР). Кожна ціль має кілька задач, які стосуються соціальної, екологічної та економічної сфер. Модератори та організатори провели з присутніми на панелі невелику гру: учасники отримували спеціальні куби, на кожному з яких були зображені різні ЦСР, а учасники повинні були розповісти, як саме можна їх досягти. Після гри усім присутнім показали кілька невеличких відеороликів, де можна було побачити молодіжні проєкти та ідеї, які отримали фінансову допомогу від ПМГ ПРООН-ГЕФ.

Студентам дали можливість представити свої екологічні проєкти. Вони супроводжувалися презентаціями. Найкращі та найцікавіші з цих проєктів можуть отримати шанс бути профінансованими. Були показані наступні проєкти: "Вирішення проблеми забруднення води у річці Південний Буг", "Школа корисних звичок" (де навчають дітей не економити, а раціонально використовувати ресурси), "Тримання водойм України в чистоті". Останній проєкт викликав інтерес у організаторів та вони попросили надати їм контакти студентки, яка його представила.

Панель "Екологічний марафон: від macro проблем до micro-рішень" була інформативною та цікавою, усі присутні захопливо слухали презентації студентів та отримали позитивні емоції.

Детальніше про Національний студентський форум: освіта, лідерство, відповідальність.