Підвищення енергоефективності Центру соціальної реабілітації м. Радомишль

30 листопада у місті Радомишль Житомирської області відбулась презентація діяльності проекту «Супутні переваги доступу до низьковуглецевої енергетики для людей з обмеженими можливостями в Центрі соціальної реабілітації», що впроваджується громадською організацією «Асоціація сільського розвитку» за підтримки Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ.

Основною метою проекту є підвищення обізнаності мешканців щодо супутних переваг доступу до низьковуглецевої енергетики та нових інструментів щодо взаємодії громадськості та влади для підвищення енергоефективності та заощадження енергоресурсів.

Зокрема, в рамках проекту проводиться діяльність, направлена на енергозбереження, а саме було встановлено 36 сонячних фотоелектричних модулів в пральному корпусі КУ “Радомишльський психоневрологічний інтернат». Використання енергії сонця дозволить зменшити використання електричної енергії, заощадити кошти на інші потреби інтернату, скоротити кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу та позитивно вплинути на попередження зміни клімату.  Крім того, проведення інформаційно-просвітницької кампанії спрямоване на підвищення обізнаності громади з питань енергоефективності та зміни клімату та популяризації енергоефективних ініціатив в місцевих громадах.

Захід зібрав місцеву владу, журналістів, та партнерів Програми, та був приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю, що відзначається 3 грудня.

Тепер сонячні фотоелектричні модулі постачають пральню електроенергією та обслуговують потреби 217 мешканців з обмеженими можливостями щодня. Дякуємо за плідну співпрацю мережі ОГС "Зелена Житомирщина", меру Радомишля та активістам громад!