Цілі Сталого Розвитку: вивчай та досягай!

Якісна освіта, відновлювальна енергетика, відповідальне споживання, мир та справедливість, й багато інших глобальних викликів - як же цього досягнути до 2030 року? Відповідь на це питання мають 17 Цілей сталого розвитку — заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всі людей у світі. Вони містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів і екологічних проблем світу загалом. У тому числі й Україна починає активно працювати на досягнення Цілей.

Інтерактивні методи формальної та неформальної освіти є надзвичайно ефективними, адже дозволяють активно брати участь в навчальному процесі! Саме тому проектом Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ була розроблена настільна гра «Цілі Сталого Розвитку: вивчай та досягай». Вона складається з грального поля, карток - запитань про Цілі Сталого Розвитку, відповідей до них, а також тематичних пазлів. Гра передбачена для широких верств населення - від 14 до 114 років, й допомагає всім та кожному у простій та доступній формі зрозуміти що таке Цілі Сталого Розвитку, як вони впливають на наше життя, і що ми можемо робити щодня задля їх досягнення до 2030 року. 

Настільна гра була презентована педагогам, представникам міжнародних та громадських організацій, науковцям та членам громади м. Ірпінь 23 квітня, в день відкриття Центру безпеки і розвитку громади. Центр обладнано інформаційними стендами, сучасним екологічно дружнім обладнанням для проведення тренінгів, а також сучасною бібліотекою, де можна знайти різноманітну літературу щодо запровадження екологічно дружнього способу життя в громаді, практичні посібники щодо сталого розвитку громади, та багато іншого! Дізнайтесь більше з новини на сайті Програми малих грантів - http://www.sgpinfo.org.ua/news/centr-bezpeky-i-rozvytku-gromady-v-m-irpin-vidkryto

Тому відтепер Цілям сталого розвитку можна навчатись граючись! Настільна гра була розроблена в рамках проекту "Центр безпеки і розвитку громади", що впроваджується Партнерською мережею "Освіта для сталого розвитку в Україні" (https://www.facebook.com/ecoosvita.org.ua/) за підтримки Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ.