Екологічна гра «Зелений менеджер» в рамках днів сталої енергії у місті Новоград-Волинський

Представники Мережі організацій громадянського суспільства «Зелена Житомирщина» за підтримки проекту ПМГ ПРООН/ГЕФ долучилися до програми проведення загальноміської акції «Дні сталої енергії у місті Новоград-Волинський». 25 жовтня 2018 року для учнів та вчителів 11 шкіл міста було презентовано екологічну гру «Зелений менеджер». Метою проведення гри «Зелений менеджер» було поширити ідеї сталого розвитку, набути управлінських вмінь та навичок щодо дотримання балансу між обмеженими природними ресурсами та забезпеченням життєво необхідними потребами населення: водою, продовольством, енергією та грошима з користю для довкілля.

Дана гра є одним із інтерактивних методів навчання - екогри, що може бути використана під час проведення занять як в школах, так і в інших закладах освіти як найбільш дієвого інструменту формування екологічної свідомості, освіти та культури в напрямку енергозбереження, зменшення викидів парникових газів. «Зелений менеджер» сприяє розумінню основних причин змін клімату та шляхів їх вирішення; забезпечує досвід командної роботи; знайомить із принципами роботи міжнародних договорів та організацій. Гра проходить у вигляді засідання Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та вчить розуміти і впроваджувати у життя принципи сталого розвитку на рівні громади, країни, планети.

Під час екологічної гри школярі мали змогу відчути себе справжніми керівниками своїх країн, навчилися приймати рішення, які забезпечують сталий розвиток, тобто знайшли баланс між забезпечення щоденних потреб та охороною довкілля задля майбутніх поколінь та взяли участь в Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Мережа організацій громадянського суспільства «Зелена Житомирщина» висловлює подяку відділу підтримки муніципальних ініціатив Новоград-Волинської міської ради та директору ЗОШ № 5, за сприяння в поширенні енергоефективних ініціатив серед молоді.