Конкурс відео-робіт «Життя без сміття»: переможців оголошено в День довкілля!

Щорічно 5 червня ми відзначаємо Всесвітній день охорони довкілля! І саме у цей День було відзначено переможців конкурсу відео-робіт «Життя без сміття», який проводився Партнерською мережею «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні» за підтримки ГЕФ ПМГ.

Метою конкурсу було формування екологічно відповідальної культури поведінки дітей та молоді, привернення уваги до проблем накопичення відходів та підвищення рівня обізнаності з питань поводження з відходами. На Конкурс було подано 62 роботи у чотирьох номінаціях із усіх куточків України.

05 червня переможці Конкурсу (1 та 2 місце) взяли участь у лабораторії успіху, під час якої мали можливість поспілкуватися з науковцями та експертами Державної екологічної академії, Міністерства екології та природних ресурсів України, а також Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні».

Також учасники заходу відвідали Орхуський центр Міністерства екології та дізналися, що завдяки таким центрам забезпечується інформаційно-комунікаційна можливість діалогу громадськості та державних органів влади у прийнятті екологічно важливих рішень.

Крім того, школярі та їх вчителі відвідали Представництво ООН в Україні, де дізналися про діяльність Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ та екологічного кластеру Програми розвитку ООН. Наостанок, переможці конкурсу мали можливість обмінятися ідеями та поспілкуватися у неформальній обстановці.

Дякуємо всім хто долучився до участі та організації заходу! Конкурсні роботи ви можете переглянути на сайті: https://wasteno.org.ua/, а інформація про переможців за посиланням:
https://wasteno.org.ua/page/peremozhci або http://www.ecoosvita.org.ua/novyna/konkurs-videorobit-zhyttya-bez-smitty...