Відкриття ліцею НУБІП в місті Ірпінь та Озонового центру в Києві

Забезпечення якісної освіти, виховання екологічно свідомої молоді, та побудова партнерств між місцевою владою, навчальними інституціями та міжнародними організаціями є потужними каталізаторами сталого розвитку місцевих громад.

Чудовим прикладом цього є місто Ірпінь: навесні, за підтримки Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ та Ірпінської міської ради було відкрито Центр безпеки та розвитку громади (переглянути новину можна за посиланням - http://bit.ly/2kq53y9), що працює на підвищення рівня екологічної обізнаності жителів міста. А наразі, з початком навчального року, в Ірпені було відкрито новий академічний ліцей Національного університету біоресурсів та природокористування України (НУБІП), що стане важливим фундаментом навчання майбутніх екологів.

Ініціатива «Дій за озон» долучилась до відкриття: ми наголосили на важливості збереження озонового шару, та сталому розвитку громади міста Ірпінь з урахуванням Цілей сталого розвитку ООН, та надалі будемо співпрацювати з ліцеєм, об'єднуючи зусилля задля якісної екологічної освіти. Наприклад, зовсім скоро, 16 вересня, відбудеться Міжнародний день охорони озонового шару, під час якого учні ліцею та молодь міста долучаться до акцій "Дій за озон"!

Крім того, 5 вересня було відкрито Озоновий Центр в Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління. Центр стане потужною платформою підвищення обізнаності громадськості з питань Монреальського протоколу, дозволить консолідувати знання та зусилля експертів та науковців задля забезпечення виконання Україною вимог Монреальського протоколу по речовинах, що руйнують озоновий шар, та сприяти боротьбі з глобальними екологічними проблемами.

Дякуємо нашим почесним гостям події - Блаженнійшому Митрополиту Київського та всієї України Епіфанію, голові Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олегу Бондаренко, народному депутату, члену вищезгаданого Комітету, Анжеліці Лабунській, начальнику Національного центру управління та випробувань космічних засобів Володимиру Присяжному, ректору Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександру Бондарю, а також науковцям, експертам, представникам громадськості та ЗМІ. Далі - більше, слідкуйте за новинами роботи Центру!

Діємо за озон за підтримки грантової програми "Захист Землі від руйнування озонового шару та пом’якшення наслідків зміни клімату в Україні: спрямування на зміцнення потенціалу та підвищення обізнаності" проекту ПРООН-ГЕФ "Початкова реалізація прискореного вилучення з обігу гідрохлорфторвуглеводів (ГХФВ) в регіоні країн з перехідною економікою".