Вступний тренінг в рамках Школи сталого розвитку МХП

Партнерська мережа «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні» розпочала участь в ініціативі соціального відповідального бізнесу - МХП, спрямованого на забезпечення роботи Школи сталого розвитку. Програма Школи націлена на розвиток навичок учнів та їх батьків, які сприятимуть змінам повсякденних звичок та поведінки для сприяння просування сталих практик як на індивідуальному рівні, так і у громаді в цілому.

19 лютого 2022 року було проведено перший тренінг для педагогів шкіл-учасниць Школи сталого розвитку МХП з Канева, Миронівки та Ладижина.  Метою тренінгу було знайомство з концепцією та підходами до роботи Школи, визначення спільного формату роботу, врахування досвіду та напрацювань з питань освіти в інтересах сталого розвитку як на міжнародному, так і національному рівнях.

Завдяки підтримці ПМГ ПРООН-ГЕФ було залучено експертний потенціал та поширено кращі практики використання інтерактивних ігор з питань сталого розвитку, створення соціального шкільного підприємництва в сільських школах Житомирщини, поширено досвід співпраці організацій громадянського суспільства та громад із активним залучення молоді до прийняття рішень. 

Програма тренінгу для вчителів включала такі теми: цілі сталого розвитку та громада: місцеві дії задля глобальних переваг; лідерство молоді як ключовий інструмент успіху в запровадженні ЦСР; кращі практики освіти в інтересах сталого розвитку; партнерство громади, школи та молоді; соціальна інклюзія. Під час практичних завдань учасники мали змогу виявити проблемні питання та знайти рішення  для розвитку громад, з акцентом на сталий розвиток та лідерство молоді.

Всі учасники отримали нові знання та досвід, позитивний настрій до змін, які заплановані в рамках роботи Школи.